İrlanda-Belfast Sağlıklı Kentler Birliği’nden Peyzaj Mimarlığı Bölümü’ne Ziyaret

Dünya Sağlık Örgütü’nün başlattığı “Healthy City Explorer Bursary” programı, sağlıklı kentsel planlama ve tasarım da dahil olmak üzere sağlık ve refah alanında yaklaşımları incelemek için başka bir DSÖ Avrupa Sağlıklı Şehri veya Ulusal Ağı'nı ziyaret etmelerine olanak tanımaktadır. Program kapsamında İrlanda Belfast Sağlıklı Kentler Birliği adına ülkemizi ziyaret eden peyzaj mimarı Dr. James Hennessey, BTÜ Peyzaj Mimarlığı Bölümünü ziyaret etmiştir. Dr. James Hennessey’e ziyaretleri sırasında Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Genel Sekreteri ve şehir plancısı Sn. Murat Ar eşlik etmiştir. Peyzaj Mimarlığı Bölümü adına Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gül Sayan Atanur bölüm faaliyetleri ile ilgili bir sunum yapmıştır. Dr. James Hennessey ise peyzaj mimarlığı bölümü öğretim üyelerine Belfast’ta yapılan sağlıklı kent çalışmalarını aktarmıştır.

15 Ekim 2024