İntiharı Önleme İl Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi.

Sağlık Bakanlığı Ulusal Ruh Sağlığı Eylem Planı’nda “İntiharı önleme konusunda farkındalık yaratılması ve intiharın azaltılması” hedefleri yer almaktadır. İntihar önlenebilir bir halk sağlığı sorunu olması nedeniyle yapılacak çalışmalar önem arz etmektedir.

2024 Bursa İntiharı Önleme İl Kurulu İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Mustafa ÇETİN başkanlığında 2.10.2024 tarihinde kurul üyelerinin katılımıyla toplanmıştır. Merinos Kent Konseyi toplantı salonunda yapılan toplantıda intiharı önlemeye yönelik İlimizde yapılan çalışmalar paylaşılarak alınabilecek önlemler konusunda görüşler sunulmuştur. Kurulda, Bursa Teknik Üniversitesi gençlik ruh sağlığı çalışmalarını üniversitemiz adına toplantıya katılan Dr. Öğretim Üyesi Nuray Mustafaoğlu Çiçek sunmuştur.

07 Ekim 2024