Mimarlık Bölümü Öğrencilerinden Kent Mobilyası
Yazı Fontu

Bursa Teknik Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencileri tarafından parametrik koltuklar tasarlandı. Öğrenciler tarafından montajı da yapılan koltuklar, Yıldırım Bayezid Yerleşkesi’nde kullanıma sunuldu.


BTÜ Yıldırım Bayezid Yerleşkesi’nde sergilenen koltuklar, Mimarlık Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Ender Şen yürütücülüğünde, öğrenciler tarafından Rhinoceros/Grasshopper yazılımı kullanılarak, dijital ortamda tasarlandı. Ardından koltuklar, endüstriyel tasarım ürünleri, ahşap ve metal malzemeler kullanılarak Mimarlık Bölümü atölyelerinde monte edildi. Özgün tasarımlarla yapımı tamamlanan koltuklar, Yıldırım Bayezid Yerleşkesi A Blok fuaye alanında sergileniyor ve öğrenciler tarafından kullanılıyor.


Öğrencilerin bir dönem boyunca öğrendikleri Rhinoceros/Grasshopper yazılımının uygulamasını yaptıklarını kaydeden Dr. Ender Şen, “Yazılımı öğrendikten sonra öğrencilerimiz ürün tasarlamak için parametrik verilerle çalışmalar sürdürüyor. Final sınavları için ise grup çalışması şeklinde kent mobilyaları yapıyorlar. Biz de öğrencilerimizin tasarlayıp, atölyelerimizde yapımını tamamladığı kent mobilyalarını, kampüsümüzde sergiliyoruz. Bu tarz özgün çalışmaları hayata geçirerek, kampüsümüzde hem sergileyeceğimiz hem de kullanacağımız nice ürünler olacak” dedi.


 

16 Temmuz 2024
Bursa Teknik Üniversitesi sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitesinde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır.
close