2. Ödüllü Vaka Analizi Yarışması Final Heyecanı
Yazı Fontu

2.Ödüllü Vaka Analizi Yarışması finali öğrencilerin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi. Açılış konuşması Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aytaç Yıldız tarafından yapıldı. Endüstri mühendisliğinin, karmaşık problemleri çözme, verimliliği artırma ve iş süreçlerini iyileştirme konularında kritik bir rol oynadığını ve bu yarışma ile öğrencilerin bu alanlardaki yeteneklerini geliştirmelerine ve gerçek dünya sorunlarına çözümler üretmelerine yardımcı olmayı amaçlamak olduğunu belirtti.

“Analitik düşünme becerilerini, problem çözme yeteneklerini ve yaratıcılıklarını sergileme fırsatı buldukları önemli bir platformdur.”

Finalist takımların, titiz bir ön eleme sürecinden geçerek finale kalmaya hak kazandığından bahseden Prof. Dr. Aytaç Yıldız “Hepsi de benzersiz bir perspektif ve yetenek setiyle donanmış, geleceğin endüstri mühendisleri olma potansiyeline sahipler” dedi.  

“İl genelinde bir yarışma yapmayı hedefliyoruz.”

Bu yıl vaka analizine başvuran sayısının dikkat çekici olduğunu belirten Prof. Dr. Aytaç Yıldız, gelecek yıllarda başvuru hedef kitlesini daha da genişletmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Açılış konuşmasının ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç Vaka analizi yarışmasının, öğrencilere gerçek dünya iş ortamlarında karşılaşabilecekleri sorunlarla başa çıkma deneyimi kazandırdığından bahsederek öğrencilerin bu sayede teorik bilgilerini pratik uygulamalarla birleştirerek gerçek hayatta nasıl başarılı olabileceklerini öğrendiklerinden bahsetti.  “Birlikte çalışarak çözüm üretme süreci, öğrencilerin birbirleriyle etkileşim kurmalarını ve birbirlerinden öğrenmelerini sağlar” dedi.

Ardından Vaka Analizi Yarışması düzenleme komitesi üyesi Dr. Öğr. Üyesi Gürkan Işık vaka ve katılımcı profili hakkında bilgilendirme yaptı. Vakanın öğrencilere değerli çıktılar sağladığından bahsetti.

Vaka Analizi Yarışmaları öğrencilerin çok yönlü düşünme becerilerini, farklı zorluk seviyelerindeki problemleri çözme ve çoklu perspektiften yaklaşma yeteneklerini geliştirdiğini söyledi.

“Öğrencilerin problem çözme, analitik düşünme, sunum becerileri, araştırma yetenekleri ve takım çalışması gibi önemli yeteneklerini keşfetmeyi hedefledik.”

Dr. Öğr. Üyesi Gürkan Işık, yarışmanın, aynı zamanda öğrencilerin gerçek hayattaki karmaşık durumları ele almasına ve analiz etmesine de olanak tanıdığının altını çizdi.

Vaka Analizi Yarışması Sunumları…

Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aytaç Yıldız, Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İsmail Enes Parlak ve Kalite Koordinatör Yardımcısı Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Çağatay Taşdemir’in jüri koltuğunda olduğu finalde, finalist takımlar sunumlarını gerçekleştirdi. Takımlar Analiz, Tasarım, Genel Kalite ve Sunum kategorilerinde toplam 20 kriterde değerlendirildi.

Sponsor Firmalara Teşekkür…

Endüstri Mühendisliği 2. Ödüllü Vaka Analizi Yarışması sponsor firmalar tarafından büyük destek aldı.

Bronz Sponsor firmamız Güncel Yazılım Ortağı Metin Eroğlu’na teşekkür belgesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aytaç Yıldız tarafından takdim edildi.

Gümüş Sponsor firmamız VTC Enerji Teknoloji Mühendisi Rabia Turan’a teşekkür belgesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Yunus Kaya tarafından verildi.

Altın Sponsor firmamız Birleşik Yazılım Kurumsal İletişim Yöneticisi Meltem Berkyez’e teşekkür belgesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Gürkan tarafından takdim edildi.














10 Temmuz 2024
Bursa Teknik Üniversitesi sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitesinde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır.
close