Hack Karadeniz 2’incisi BTÜ’den
Yazı Fontu


Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Bilgisayar Mühendisliği bölümü mezunu Eda Altuntaş, Fırat Üniversitesi Yazılım Mühendisliği bölümü mezunu Hakkı Dizdar ile birlikte yarıştıkları Hack Karadeniz yarışmasında ikincilik başarısı elde etti.


Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi destekleriyle Teknofest kapsamında bu yıl Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde düzenlenen ve 1515 kişinin katıldığı yarışmada 38 kişi finale kaldı. Finalde yarışan ekipler yerli e-posta, güvenlik duvarı ve mükafat avcılığı yazılımlarını denetleyerek bu platformlardaki açıkları bulmaya çalıştı.


BTÜ Bilgisayar Mühendisliği bölümünden yeni mezun olan ve şuan Trendyol’da yazılım geliştirme biriminde çalışan Eda Altuntaş mutluluğunu şu sözlerle dile getirdi, “Takımların neredeyse tamamı 4 kişiydi ama biz arkadaşım ile kurduğumuz “Yarayan Kana” adındaki takımımızla iki kişi olarak yarıştık. Final etabı iki aşamadan oluşuyordu. İlk gün beş takım elendi kalan beş takım ikinci gün yarıştı. İkinci gün altı aşamadan oluşuyordu. Tüm aşamaları ilk olarak bitirsek de son dakika yaşadığımız bir talihsizlik nedeni ile ikinci olduk. Yine de burada olmak ve bu ortamı yaşamak bizim için çok önemli bir deneyimdi.” şeklinde konuştu.


Son beş yıldır Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin Teknofest kapsamında siber güvenlik yarışmaları düzenlediğini belirten Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, yarışma kapsamında yerli ve milli uygulamalarda yer alan güvenlik zafiyetlerinin bulunmasının yerli ve milli ekosistemimizdeki firmaların gücüne güç katacağını ifade etti.


Türkiye’de siber güvenlik alanında daha çok insan kaynağına ihtiyaç olduğunu belirten Koç, “Hem savunma sanayisinde hem de kamu kurumlarında, buradan çıkan arkadaşların hepsinin iş bulma olasılığı artmış oluyor ve deneyim elde ediyorlar. Burada gerçek bir siber güvenlik eğitimi almış gibi oluyorlar. Çünkü burada Türkiye’nin kullandığı birçok yazılımı denetlemiş ve onların açıklarını bulmuş oluyorlar. Bu da onlara kariyerleri için çok büyük yol açmış oluyor” diye konuştu.


Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç’un katılımlarıyla Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nde düzenlenen Hack Karadeniz ödül töreninde 29 farklı ülkeden katılan 380 takım arasından ilk 3'e girenlere para ödülü verildi. Törende konuşan Bakan Varank, “Dijital Dönüşüm Ofisi başkanımız dünyada da olmayan bir konsepti bu sene getirdi. Siber güvenlik yarışmasını fiziki yarışmayla birleştirdi. Buraya gelen finalist yarışmacılarımız ödüller toplamaya çalışarak, koşarak, efor sarf ederek de yarışmış oldular” şeklinde konuştu.

23 Ağustos 2022
Bursa Teknik Üniversitesi sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitesinde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır.
close