Hisar’da Sokağı Okumak” Başlıklı Tasarım Atölyesi’nin Birinci Bölümü Sona Erdi
Yazı Fontu

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü'nün organize ettiği “Hisar’da Sokağı Okumak” Başlıklı Tasarım Atölyesi’nin 01-06 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşen birinci bölümü sona erdi.


 


BTÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Mimarlık Bölümü tarafından organize edilen “Hisar’da Sokağı Okumak” Temalı Tasarım Atölyesi’nin Birinci Bölümü 01-06 Ağustos günleri arasında gerçekleşti. Ulusal düzeyde organize edilen etkinlikte, çeşitli üniversitelerin Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı ve Şehir Bölge Planlama Bölümlerinin 2.3. ve 4.ncü sınıflarındaki öğrenciler yer aldı.


“Hisar’da Sokağı Okumak” Başlıklı Tasarım Atölyesi’nin Birinci Bölümünün kapanış etkinliğinde YALIN Mimarlık Firmasından Mimar Ömer Selçuk BAZ ”Düşünce, Malzeme, Yer, Mekân” başlıklı seminerini sundu. Başarılı Mimar Ömer Selçuk BAZ’ın sunumunu yaptığı seminer, katılımcılar tarafından ilgi ile takip edildi.


Atölye Kapanış Programı, BTÜ Yıldırım Bayezid Yerleşkesi A Blok’ta bulunan Kırmızı Salon’da gerçekleşti.  Pek çok üniversiteden öğretim üyeleri ile birlikte Mimarlar Odası Bursa Şubesi 2. Başkanı Mimar Rahmi Dede’nin katıldığı kapanış programında, BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir’de bir konuşma yaptı. Konuşmasında, Bursa kent tarihinin ve mimarisinin geçmişten bu güne kalmış olan eserlerinin “Hisar’da Sokağı Okumak” gibi etkinlikler sayesinde yeniden gün yüzüne çıkacağına inandığını belirtti. Rektör Prof. Dr. Arif Karademir konuşmasını Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Mağden ile birlikte etkinliğin organizasyonunda rol alan ekibe, katılımcı öğrencilere, başta Bursa Büyükşehir ve Osmangazi Belediyeleri olmak üzere organizasyonu destekleyen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek bitirdi. 


BTÜ Yıldırım Bayezid Yerleşkesi Kırmızı Salon’da gerçekleşen Hisar’da Sokağı Okumak” Temalı Tasarım Atölyesi birinci bölümünün kapanış etkinliği, öğrencilerin atölye boyunca hazırladıkları çalışmaların bulunduğu Sergi & Kolokyum’un gezilmesi ile sona erdi.


BTÜ Rektörlüğü’nün himayesinde, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü tarafından organize edilen etkinliği Bursa Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi Belediyesi, Mimarlar Odası Bursa Şubesi ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın destekledikleri bildirildi. Tasarım Atölyesi’nin İkinci Bölümü 08-13 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek.

Bursa Teknik Üniversitesi sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitesinde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır.
close