Şampiyona 3’üncüsü BTÜ’den

Üniversite Sporları Federasyonunun 23-24 Mart 2022 tarihlerinde Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde düzenlediği ‘Oryantiring Türkiye Şampiyonası’nda Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Şehir ve Bölge Planlama öğrencisi Beyza Dilber Türkiye üçüncüsü oldu.

Ortak Dersler Bölümü Öğretim Görevlisi Coşun Rodoplu rehberliğinde Beyza Dilber, İrem Zeytincioğlu ve Gizem Uçar’dan oluşan kafile şampiyonada üniversiteyi başarıyla temsil etti.

Öğrencilerin temel branşlarının yanında spora ilgili olmalarının sevindirici olduğunu aktaran Rodoplu, “Özellikle doğa ve koşuyu temel alan sporlara karşı ilgiliyim. Üniversitemizin başarılı öğrencilerinden Beyza ile de bu sayede tanıştık. Oryantiring sporunun üniversitemiz bünyesinde tanınması ve gelişmesinin sağlanması amacıyla gerçekleştirdiğimiz bir toplantıda Beyza’nın Oryantiring Milli Takımın’da sporcu olduğunu öğrendim ve kısa bir süre sonra da Kahramanmaraş’ta düzenlenen Türkiye Üniversitelerarası Oryantiring Şampiyonası’na katıldık. Beyza’nın Milli takım kamplarında yaptığı hazırlıklar ve üniversitemizin verdiği destek ile gelen Türkiye 3’üncülüğü bizi hem sevindirdi hem de çok gururlandırdı” dedi.

Oryantiring’le sınıf öğretmeninin okul takımı kurma girişimiyle tanıştığını ifade eden Beyza Dilber, “Oryantiring, harita ve pusula yardımıyla genellikle ormanlık arazilerde, zamana karşı yapılan bir doğa sporu. Koşarak, kayakla, bisikletle olmak üzere farklı disiplinlere sahip. Aynı zamanda fiziksel becerinin olduğu kadar zihinsel becerinin de ön planda olmasıyla güçsüzün güçlüyü yenebildiği yediden yetmişe herkese hitap eden bir branş. Yarış anında rotamıza o an karar veriyor olmamız ve kendi kararlarımızın sorumluluğunu alıyor olmamız gibi etkenlerin küçük yaşta bu spora başlayanlara erken gelişim fırsatı sunduğunu düşünüyorum.  Bana, Kahramanmaraş’ta gerçekleştirilen Üniversitelerarası Oryantiring Şampiyonası’na Katılma ve deneyimleme fırsatını sağlayan hocalarıma ve üniversiteme teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

12 Nisan 2022