Öğrencimize Bir Destek Daha
Yazı Fontu

Öğrencimize Bir Destek Daha

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi (MDBF) Gıda Mühendisliği Bölümü dördüncü sınıf öğrencisi Tican Yılmaz’ın, Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökçen İZLİ danışmanlığında hazırladığı “Farklı Yöntemlerle Zeytin Yaprağının Kurutulması ve Zeytin Yaprağı İlavesi ile Fonksiyonel Kraker Üretimi” projesi TÜBİTAK-BİDEB 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Desteği Programı 2020 yılı 1. dönem değerlendirmeleri kapsamında destek almaya hak kazandı.

BTÜ Gıda Mühendisliği öğrencisi Tican Yılmaz, projenin ana amacının farklı kurutma yöntemleri kullanarak elde edilen öğütülmüş zeytin yaprağı ile daha önce literatürde olmayan ve fonksiyonel özelliğe sahip yeni bir ürünün elde edilmesi olduğunu belirtti. Yürüteceği araştırma projesinde, fonksiyonel özelliğe sahip ve yan ya da artık bir ürün olarak ortaya çıkan zeytin yaprağının kraker üretiminde değerlendirilmesi ile hem yerli üretime, hem de halk sağlığına fayda sağlayacağını dile getiren Yılmaz ürünün gıda sektörüne kazandırılmasını amaçladıklarına değindi ve bu süreçte kendisinden bilgisini ve desteğini esirgemeyen akademik danışmanı Doç. Dr. Gökçen İzliye’ teşekkürlerini iletti.

Projenin akademik danışmanı BTÜ Gıda Mühendisliği öğretim üyesi Doç. Dr. Gökçen İzli Dünya zeytinciliğinin merkezini Akdeniz ülkelerinin oluşturduğunu bu ülkeler arasında yer alan ülkemizin gerek zeytincilik sektörü gerekse  sanayi açısından büyük önem taşıdığı ifadelerini kullandı. Bursa’nın önemli zeytin üreticisi illerimiz arasında yer aldığının altını çizen İzli “Artan insan nüfusu ile birlikte sağlığa yararlı gıda ürünleri arayışının artış gösterdiği günümüzde, dünyada ve ülkemizde çeşitli yeni ürün araştırma ve geliştirme çalışmaları yapılmakta. İşte bu doğrultuda biz de Bursa ilimizin değerleri arasında yer alan zeytin ağaçlarından yüksek miktarda yan ürün olarak ortaya çıkan zeytin yaprağının fonksiyonel özelliklerini baz alarak değerlendirilmesini amaçladık. Projenin hayata geçirilmesinde destek veren TÜBİTAK'a; lisans öğrencilerimizin üniversite eğitiminde aldığı bilgileri uygulama imkanı sağlayarak  birçok kazanımın elde edileceği bir süreç tanıdığı için teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

 

 

28 Eylül 2020
Bursa Teknik Üniversitesi sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitesinde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır.
close