Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
Sıralamalar / Detaylar
ÖSYM Puan Türü: SAY
Taban ve Tavan Sırası: 70.969 / 59.731
Kontenjan: 60
Eğitim: Lisans
Eğitim Dili: Türkçe
İngilizce Hazırlık Sınıfı: İsteğe Bağlı
Telegram Hesabı: Tıklayınız.
Bölüm Hakkında
Endüstri mühendisleri; otomotiv, tekstil, üretim ve endüstriyel ürünler, bilişim, finans, danışmanlık, maden ve metal sanayi, elektrik elektronik, yapı, gıda, kimya, hizmet, eğitim, taşımacılık, hızlı tüketim malları, sağlık, ev eşyaları, enerji ve telekomünikasyon gibi farklı sektörlerde çalışabilmektedir. İşletmelerin; iş geliştirme ve planlama, üretim ve imalat, mühendislik, kalite, yönetim, satış, bilgi işlem, pazarlama, lojistik, finans, satın alma ve idari işler gibi çeşitli departmanlarında istihdam olanağı bulunması sebebiyle endüstri mühendisliği çalışma alanı oldukça geniş bir meslektir. Bursa’nın getirdiği bir avantaj olarak mezunlarımız ağırlıklı olarak otomotiv, tekstil ve imalat sanayisinde istihdam ediliyor. Ancak bölümümüz bilişim, hizmet gibi sektörlerin ihtiyaçlarını da dikkate alarak daha geniş kapsamlı bir eğitim anlayışı sürdürüyor. Çeşitli sektörlerin önemli ihtiyaçları olan planlama, verimlilik artışı, kalite yönetimi ve tedarik zinciri yönetimi, süreç geliştirme, dijitalleşme, sistem tasarımı, inovasyon yönetimi, yapay zekâ konularında sektör tecrübesi olan bir akademik kadro ile eğitim veriliyor. Güncel ihtiyaçlar ve geleceğe yönelik trendler takip edilerek, eğitim dinamik seçmeli ders havuzuyla destekleniyor. Bölüm, bir üretim ve bir ergonomi laboratuvarına sahip. Üretim laboratuvarında kanban sistemi kurgulanmış küçük ölçekli bir üretim montaj hattı bulunuyor. Burada öğrencilerin bizzat üretim hattının bir parçası olmasını deneyimlemesi sağlanıyor. Öğrenciler 4. Sınıfta İMEP staj programı ile birlikte daha mezun olmadan sektör tecrübesi ve network kazanıyor. Bursa’daki sanayinin büyüklüğü bu noktada önemli bir avantaja dönüşüyor. Bölüm öğrencilerinin henüz mezun olmadan iş bulma oranı oldukça yüksek. Endüstri mühendisliği bölümü olarak üniversiteyi akademi olarak görme eğilimindeyiz. Bu sebeple sadece bir bilgi paylaşmak değil sorgulamayı öğretmek, tecrübe aktarmak, öğrendiklerini birlikte uygulamak için öğrenci ile yakın iletişim içerisinde olmaya çalışıyoruz. Böylece mezunlarımızın hem mesleki hem de akademik manada belli bir seviyenin üzerinde olmasını sağlamayı arzuluyoruz. Örneğin, ders projelerinin ve lisans bitirme projelerinin bir kısmını akademik yayına çevirmiş bulunuyoruz. Öğrencilerimizin gelişimlerini desteklemeye yönelik çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Bu bağlamda, ödüllü vaka analizi yarışmaları yapıyor, firmalara teknik geziler düzenliyor, eğitimin uygulamalı kısımlarında sanayiden destek alıyor, sektörden katılımcılar ile Endüstri Mühendisliği söyleşileri gerçekleştiriyoruz.
Burs İmkanları
Endüstri Mühendisliği bölümüne ilk 1'de yerleşen öğrenciye 1 yıl boyunca (10 ay) Doğru Otomotiv tarafından 1000 Tl burs verilecektir.
İMEP Nedir? Fakülteler / Bölümler
Bursa Teknik Üniversitesi sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitesinde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır.
close