ÖSYM Puan Türü: SAY
Taban ve Tavan Sırası: 245.410 / 84.253
Kontenjan: 60
Eğitim: Lisans
Eğitim Dili: Türkçe
İngilizce Hazırlık Sınıfı: İsteğe Bağlı
Telegram Hesabı: Tıklayınız.
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
BÖLÜMDEN HABERLER
-
FOODTR Projesi'nin Tanıtım Etkinliği ve Uluslararası Toplantılarının Macaristan Ayağı Gerçekleşti -
Gıda Üretimindeki Salmonella Krizine Polimerik Çözüm -
Bursa Siyahı İncirinin Daha Uzun Süre Taze Kalmasını Sağlayacak Ambalaj Malzemesi, BTÜ'de Geliştirildi -
Gıda Mühendisliği Öğrencilerine Burs Desteği -
BTÜ’de Gıda Mühendisleri Tanışma Etkinliğinde Kaynaşma Heyecanı
Sıralamalar / Detaylar
Bölüm Hakkında
Gıda Mühendisliği, temel bilimler (fen bilimleri) ve mühendislik bilimlerinden faydalanılarak gıdaların işlenmesine, proses optimizasyonuna, yeni teknikler geliştirilmesine, ekonomik fizibilitenin yapılmasına, gıdaların depolanmasına, raf ömrünün uzatılmasına, besleyici değerinin korunmasına, ürün çeşitliliğinin artırılmasına ve sağlıklı bir şekilde tüketiciye ulaşmasına dair konularda bilgi birikimine sahip olan ve etkin çalışmalar yapabilen mühendislik dalıdır. Gıda mühendisi olmak isteyen bir bireyin; temel bilimler (fizik, kimya, biyoloji ve matematik) konusunda belli bir altyapısının olması gerekliliğinin yanı sıra analitik düşünme, takımla birlikte hareket edebilme, Ar-Ge faaliyetleri yürütebilme ve kendini güncelleyebilme kabiliyetlerini taşıması beklenmektedir.
Burs İmkanları
Bölüme ilk 5'te yerleşen ve gerekli şartları taşıyan öğrencilere eğitim süreleri boyunca 2023-2024 yılı için her ay 750 TL Kayra Yemek tarafından burs verilecektir.
İMEP Nedir?
Fakülteler / Bölümler