Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
Sıralamalar / Detaylar
ÖSYM Puan Türü: SAY
Taban ve Tavan Sırası: 359.920 / 139.343
Kontenjan: 20
Eğitim: Lisans
Eğitim Dili: Türkçe
İngilizce Hazırlık Sınıfı: İsteğe Bağlı
Telegram Hesabı: Tıklayınız.
Bölüm Hakkında
Fizik doğayı, maddelerin davranışlarını, maddeyi oluşturan yapıtaşlarını, uzay-zaman kavramını, kuvvet ve enerji kavramlarını sebep sonuç ilişkisi çerçevesinde inceleyen kanunlar bütünüdür. Bu geniş spektrumlu bilimi okuyan ve araştıran insanlara ise fizikçi denir. Fizik neredeyse tüm temel bilimler, mühendislik bilimleri, sağlık bilimleri ve sosyal bilim dallarıyla iç içedir. Fizik bölümü ise, en temel bilim dalı olan fizik biliminin kapsamına giren geniş kapsamlı tüm konular üzerinde eğitimler veren, araştırmalar, deneyler ve gözlemler yapan akademik bir disiplindir. İş Olanakları Fizikçiler kendilerine sunulan eğitimi iyi değerlendirip, kendilerini geliştirmeye açık oldukları takdirde birçok alanda kurumsal ya da ufak çaplı pek çok şirkette çalışabilirler. Ayrıca araştırmacı yönleri kuvvetli ve fizik alanında istekli fizikçiler akademik kariyer kovalayabilirler. Savunma sanayi şirketlerinde (Tübitak, Aselsan, Tusaş, Roketsan) ve özel sektörde opto-elektronik alanında çalışabilirler. Enerji sektörü, yenilenebilir enerji, enerji depolama alanlarında uzman olarak, sanayi sektörü, organize sanayi bölgeleri, fabrikalar vb. kuruluşların AR-GE merkezlerinde, üstün nitelikli malzeme (polimerik, metalik, seramik, nanoteknolojik vb.) üretiminde, sağlık ve medikal fizik alanlarında, radyasyon, atom, molekül ve parçacık fiziği uzmanlığı gerektiren, laboratuvarda, NMR vb. tıbbi cihaz, ameliyathane gibi birçok alt sistemden oluşan sağlık ekipman üretimi ve kurulumu için çeşitli şirketlerde, otomotiv sektöründe pil, batarya vb. ürünlerin AR-GE ve test merkezlerinde, iş sağlığı ve güvenliği birimleri, yangın, ses vb. izolasyon test merkezlerinde, nükleer enerji santrallerinin kurulumu, işletilmesi, onarımı, modifiyesi vb. alanlarda, eğitim danışmanlık birimlerinde, endüstriyel radyografi ile kalite kontrol işlemlerinin yürütülmesinde, uzay ve havacılık çalışmalarının yürütüldüğü birimlerde, bilimsel araştırma projelerinde ve akademisyen olarak üniversitelerde şeklinde sıralayabileceğimiz pek çok alanda fizikçiler istihdam edilebilir ve sektöründe bu alanlarda fizikçilere ihtiyacı vardır.
Burs İmkanları
Bölüme ilk 3’te yerleşen ve YÖK tarafından belirlenen şartları taşıyan öğrencilere eğitim süreleri boyunca burs verilmektedir. Burs miktarı ve süreleri ile ilgili detaylı bilgiye ÖSYM kılavuzundan ulaşabilirsiniz.
İMEP Nedir? Fakülteler / Bölümler
Bursa Teknik Üniversitesi sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitesinde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır.
close