Bilimsel Araştırmalarda X-Işınları Analiz Teknikleri Eğitimi Gerçekleştirildi
Yazı Fontu

TÜBİTAK 2237-A destek programı tarafından bu yıl dördüncü kez desteklenen “Bilimsel Araştırmalarda X-Işınları Analiz Teknikleri-IV (biXat-2022)” bilimsel eğitim etkinliği 27-30 Ekim 2022 tarihleri arasında BTÜ ev sahipliğinde gerçekleştirildi.


Çevrimiçi olarak dört gün devam eden etkinlik kapsamında, farklı fiziksel mekanizmaların temel alındığı uygulamaların gerçekleştirildiği yaklaşık 20 analiz tekniği hakkında bilgiler ve deneyimler aktarıldı. Disiplinlerarası katılımın sağlandığı etkinlik kapsamında genç araştırmacılara farkındalık oluşturulması ve akademik katma değerin artırılması hedeflendi. İlginin fazla olduğu etkinliğe belirli kriterler doğrultusunda 37 katılımcı seçildi. Oldukça yüksek maliyetli X-Işınları Analiz Tekniklerinin rutin dışında yapabilecekleri hakkında farkındalığın artırılarak sistemlerin daha etkin kullanılması konusunun tartışıldığı  bu etkinlik ile alanda yetişmiş nitel ve nicel insan gücünün de artırılmasının hedeflendiği belirtildi.


BTÜ Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Songül Akbulut Özen, açılışa teşrif eden BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Beyhan Bayhan başta olmak üzere tüm eğitmenlere, katılımcılara ve etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen tüm ekip çalışanlarına teşekkür etti. Prof. Dr. Songül Akbulut Özen, biXat eğitim etkinliklerini dördüncü kez destekleyen ‘Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı’nın (BİDEB) genç araştırmacılara sunduğu bu fırsatlardan mutluluk duyduklarını dile getirdi.


 

02 Kasım 2022
Bursa Teknik Üniversitesi sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitesinde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır.
close