Türk Telekom 'Bulut Bilişim Kampı'ndan Öğrencimize Ödül
Yazı Fontu

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği son sınıf öğrencisi Selçuk Şan, “Bulut Bilişim” kampında düzenlenen yarışmada üçüncü oldu.


Türk Telekom, kariyerine bulut teknolojileri alanında başlamak isteyen gençler için ‘Bulut Bilişim Kampı’nın ikincisini düzenledi. Bu yıl 3 - 14 Ekim tarihleri arasında ikincisi yapılan kamp, proje yarışmasında ilk üçe giren katılımcılara ödüllerinin verilmesi ile tamamlandı.


Türk Telekom, genç yeteneklerin kariyerini ‘Gelişim Üssü’ projeleriyle desteklemeyi sürdürüyor. Gelişim Üssü çatısı altında bu yıl ikincisi düzenlenen Bulut Bilişim Kampı sona erdi. Geleceğin gözde kariyer alanlarından biri olduğu belirtilen bulut teknolojileri üzerinde çalışmak isteyen gençlere eğitim fırsatı sunan kampın sona ermesinin ardından, gerçekleşen yarışmanın sonuçları da açıklandı.


Teknolojiye gönül vermiş gençlerin katıldığı kamp, Türk Telekom uzmanlarınca verilen toplam 20 saatin üzerinde eğitim ve panellerden oluştu. Bir hafta süren kampın ardından bir proje yarışması düzenlendi. Yarışmada, katılımcılardan "Monolitik mimarideki bir sistem, Cloud Native mimariye nasıl dönüştürülür?" konulu bir proje gerçekleştirilmesi beklendi. BTÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği son sınıf öğrencisi Selçuk Şan hazırladığı proje ile “Bulut Bilişim” kampında düzenlenen yarışmada üçüncülüğü elde etti.


Türk Telekom tarafından bulut teknolojileri alanında bu yıl 2'ncisi gerçekleştirilen ‘Bulut Bilişim Kampı’ kapsamında düzenlenen proje yarışmasında 3'üncü olan BTÜ’lü öğrenci Selçuk Şan, ödül olarak 10.000 TL tutarında “Teknoloji Hediye Çeki” kazandı. 

20 Ekim 2022
Bursa Teknik Üniversitesi sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitesinde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır.
close