BTÜ’de İki Sempozyum Birden
Yazı Fontu

10. Uluslararası Mühendislik ve Bilim Alanında Yenilikçi Teknolojiler (ISITES2022) ve 6. Uluslararası Doğal Tehlikeler ve Afet Yönetimi (ISHAD2022)  Sempozyumları Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) ve  Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) işbirliği ile 21 Ekim tarihinde BTÜ’de gerçekleştirilecek.


Türkiye Bilimler Akademisi Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker’in davetli konuşmacı olarak yer alacağı ISITES2022, dünyanın pek çok üniversitesinden mühendis ve bilim insanını buluşturacak. Sempozyum kapsamında, Bilimsel ve Yenilikçi Araştırma ve Geliştirme Yaklaşımları, Mühendislik Hesaplama Alanları ve Mühendislik ve Teknoloji Kavramları başlıkları ele alınacak. Mühendislik ve temel bilimler alanında çalışan bilim insanlarının disiplinlerarası çağdaş bilimsel aktivitelerini paylaşabileceği etkinliklerin düzenleneceği bu sempozyum ile bilim insanlarının uluslararası düzeyde güçlü iş birlikleri kurması hedefleniyor.


Bu yıl altıncısı düzenlenecek olan ISHAD2022’de ise Boğaziçi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuray Aydınoğlu davetli konuşmacı olarak yer alacak. ISHAD2022 ile akademisyenlerin, uzmanların, bürokratların, idarecilerin, kurumların, öğrencilerin, yerel yönetimlerin ve sivil toplum kuruluşlarının bir araya getirilmesi hedefleniyor. Bir gün sürecek sempozyumda; doğal tehlikelerin anlaşılması, araştırılması, bilgi sağlanması, afetlerin yönetilmesi ve kayıpları azaltılması için yeni fikirler değerlendirilecek.

30 Eylül 2022
Bursa Teknik Üniversitesi sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitesinde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır.
close