Yerli Eğitim Uçağı Üretimine Destek
Yazı Fontu

Bursa'da faaliyet gösteren Uçaksan sivil havacılık firması tarafından üretilen VLA T200 isimli yerli uçağın tanıtımı yapıldı. Eğitim ve genel maksat kullanımına yönelik olan VLA T200, Türk Havacılık Uzay Sanayi Şirketi'nin Hürkuş isimli uçağının ardından,  özel sektörün geliştirdiği ilk sivil uçak oldu.


Bursa’da faaliyet gösteren firmanın kendi markasıyla üretilen yerli eğitim uçağı VLA T200'ün tanıtım etkinliği, Bursa Yunuseli Havaalanı'nda yapıldı. Tanıtım programına, Bursa milletvekilleri Hakan Çavuşoğlu, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Süleyman Çelik, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz katıldı.  Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir bu önemli etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Beyhan Bayhan, BTÜ Mühendislik ve Doğa Bilimler Fakültesi Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Lekesiz ve aynı fakülteden Mekatronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Fenercioğlu ile birlikte iştirak etti.


Açılış Konuşmasını Uçaksan CEO'su Emre Balcı Yaptı


Tanıtım etkinliğinin açılış konuşmasını yapan Uçaksan CEO'su Emre Balcı, şunları söyledi; “Profesyonel bir ekiple yola çıktık. Tüm arkadaşlarımla özveriyle çalıştık. Bizim tek amacımız gökyüzünde tamamen kendi kanatlarımızla uçabilmek. Savunma sanayisinde olduğu gibi sivil havacılıkta da bundan sonra söz sahibi olacağız. Biz bu yatırımları geleceğe yönelik yapıyoruz. Şu an ülkemizde uçan uçakların tamamı yabancı, hiç yerli uçağımız yok. Biz bu ülkenin sivil havacılık alanında tamamen bağımsız olmasını istiyoruz."


Prof. Dr. Arif Karademir: BTÜ Tüm İmkânlarıyla Sivil Havacılık Sektörünün Hizmetindedir


BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir protokol konuşmaları kapsamında yaptığı konuşmasında Bursa’nın köklü bir üretim kültürüne sahip olduğuna işaret etti. Var olan bu üretim kültürünün, sivil havacılık sanayisinin de gelişmesine uygun bir iklimi oluşturacağına inandığını kaydetti.   


BTÜ’nün, sivil havacılık alanındaki faaliyet gösterecek olan girişimcilerin her zaman destekçisi olacağını ifade eden Prof. Dr. Karademir, "Gururlu bir gündeyiz. Biz Bursa Teknik Üniversitesi olarak üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız. Bu sektörün en önemli ayaklarından biri de insan kaynağının yetiştirilmesi. Bu düşünce ile konu ile ilgili bölüm açtık okulumuzda. Bursa Teknik Üniversitesi tüm imkânlarıyla hizmetinizdedir" dedi.

06 Eylül 2022
Bursa Teknik Üniversitesi sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitesinde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır.
close