Önce Diploma, Sonra İş Başı
Yazı Fontu

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ), Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi (MDBF), Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencileri fakülteden mezun oldukları gün, iş başı yaptı.


2018 – 2019 Akademik Yılında lisans öğrencisi kabul etmeye başlayan BTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, ilk mezunlarını verdi. BTÜ’ de dört yıl süren lisans eğitimlerini başarı ile tamamlayan gençler, kazandıkları bölümün ilk mezunu olma özelliklerinin yanı sıra istihdam alanında da önemli bir başarı elde ettiler. 2021 – 2022 Akademik Yılı BTÜ, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin tamamı, mezun oldukları gün sektörün öncü firmalarında iş başı yaptı.


 

Rektör Prof. Dr. Arif Karademir: Başarılı Mezunlarımız İle Gurur Duyuyoruz


BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir yaptığı açıklamada, mezun istihdamında % 100 oranının nihai bir hedef olduğu hatırlattı. Bilgisayar Mühendisliği Bölümünün ilk mezunlarının ulaştıkları istihdam oranının nihai hedef ile eşleşmesinden sadece BTÜ Rektörü olarak değil, kişisel olarak da büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.


Bu başarının rastgele bir başarı olmadığını kaydeden Prof. Dr. Arif Karademir, BTÜ’nün özelde Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde, genel de de tüm bölümlerde elde ettiği yüksek mezun istihdam oranlarının sistem, planlama ve uygulama başarısı olduğunu vurguladı. İşletmede Mesleki Eğitim Programı (İMEP) olarak hayata geçirdikleri sistemin, öğrencinin gelişimine büyük katkı sağladığını ifade etti. BTÜ’nün neredeyse tüm bölümlerinde İMEP’i uyguladıklarını belirtti. Öğrencilerin İMEP kapsamında, zorunlu yaz stajları haricinde, en az bir dönem sektördeki işletmelerde birer çalışan olarak yer aldıklarını aktaran Prof. Dr. Karademir, bu sayede öğrencilerin sektörü, sektörün de öğrencileri mezun olmadan tanıma fırsatı bulduklarını vurguladı. BTÜ’lü öğrencilerin İMEP gerçekleştirdikleri işletmeleri yakından tanıyan birer mühendis olarak mezun olduklarında da, işletmeler tarafından iş teklifi edildiğini söyledi.


Rektör Prof. Dr. Arif Karademir “Lisans eğitimlerini tamamlayan ve BTÜ mezunu olmayı hak eden genç bilgisayar mühendisleri, diplomalarını aldıkları gün, iş başı yaptı. Bu gençlerin işe girdikleri işletmeler, ülkemizin büyük şirketleri oldu. Böylece Bilgisayar Mühendisliği Bölümümüzün ilk mezunları ile %100 istihdam oranını elde etmiş bulunmaktayız. Bununla beraber, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültemizin diğer bölümlerindeki, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültemiz, Orman Fakültemiz, Mimarlık ve Tasarım Fakültemizdeki mezun genel istihdam oranındaki ortalama %70’lik başarımız da, bizi ziyadesi ile mutlu etmektedir. Genel olarak ülkemizdeki tüm üniversitelerden mezun olan gençlerimizin istihdama katılma oran ve süreleri Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından açıklanmakta. Açıklanan sonuçlara göre, BTÜ mezunlarının %70’i, mezun olduktan sonraki ilk altı ay içerisinde istihdamdaki yerlerini almaktalar. Bu veri değerlendirildiğinde BTÜ’nün, ülkemizdeki üniversiteler arasında üst sıralarda yer aldığı da görülmektedir” dedi.


Rektör Prof. Dr. Arif Karademir, Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu tüm alanlarda nitelikli insan kaynağını oluşturmak hedefine katkı vermeyi stratejik öncelik olarak belirlediklerini de sözlerine ekledi. Ülke sanayinin ihtiyaç duyduğu niteliklere sahip elemanların, yetiştirilmesine yönelik, çok çeşitli sektörlerin öncü firmaları ile iş birlikleri gerçekleştirdiklerini de aktardı. Bu iş birliklerinden mezun istihdamında en etkililerinden birinin de İMEP olduğunu kaydetti.


Rektör Prof. Dr. Arif Karademir açıklamasında, BTÜ’de görev yapan akademisyenlerin dünya çapında niteliklere haiz olduğunu vurguladı. Öğrencilere geleceğe en iyi şekilde hazırlanmalarını sağlayan bir bakış açısı kazandırdıklarını aktardı. Bu çerçevede BTÜ mezunlarının, alanlarında aranan ve talep edilen mezunlar haline geldiklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Karademir, başarılı mezunları ile gurur duyduklarını söyledi. BTÜ ve mezunlar arasındaki ilişkileri daha da etkin hale getirmek ve faaliyet ve projeleri mezunlar ile paylaşmak amacıyla BTÜ Mezun Bilgi Sisteminin yapılandırıldığını bildirdi. BTÜ Mezun Bilgi Sisteminin bir elektronik veri tabanı olduğunu aktaran Prof. Dr. Karademir, sistemin üye sayısının 3 bine yaklaştığını, mezun sayısının artış göstermesine bağlı olarak bu sayının artacağını ifade ederek açıklamasına son verdi.

19 Ağustos 2022
Bursa Teknik Üniversitesi sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitesinde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır.
close