De&Co 2022’nin Başarılı Takımı: BTÜ Team Krabs
Yazı Fontu

Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübü’nün düzenlediği Design & Construct Uluslararası Öğrenci Çelik Köprü Yarışması'nda (De&Co) Bursa Teknik Üniversitesi’ni (BTÜ) temsil eden BTÜ Team Krabs, tasarladıkları köprü projesiyle finalde yarıştı.


BTÜ Team Krabs’ta yer alan öğrencilerin tasarladıkları köprü ile yer aldıkları, Design & Construct Uluslararası Öğrenci Çelik Köprü Yarışması finalleri gerçekleşti. Toplam 22 takımın katıldığı ve geçtiğimiz şubat ayında yapılan ön elemeleri geçen 13 takımdan biri olarak yarışmanın finallerine katılmayı hak eden BTÜ Team Krabs, Türkiye ve Avrupa’daki üniversitelerden katılan diğer üniversite takımları ile mücadele etti.


Dünyadaki çeşitli üniversitelerdeki mühendislik ve mimarlık bölümlerinin öğrencilerini Boğaziçi Üniversitesi’nde buluşturan yarışmanın ön eleme turunu başarı ile geçen ve finalde yarışma hakkını elde eden BTÜ Team Krabs, bu önemli uluslararası yarışmanın finalinde ortaya koyduğu performans ile takdir topladı. 


Takım danışmanlığını yanı sıra mentörlüğünü de yürüten BTÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Sedef Kocakaplan Team Krabs’ın, Şebnem Keçeci, Yusuf Alp, Salih Kavuş, Yunus Emre Meriç ve Öznur Başaran’dan oluştuğunu söyledi. Dr. Öğr. Üyesi Kocakaplan De&Co hakkında yaptığı açıklamada sadece öğrencilerin katılım sağlamasının yanı sıra uluslararası alanda mühendislik ve mimarlık bölümü öğrencilerini de birlikte olduğu ender bir organizasyon olması nedeni ile de alanında önemli bir yarışma olduğunu da sözlerine ekledi.


Dr. Öğr. Üyesi Sedef Kocakaplan açıklamasında, Team Krabs’ın yarışmada elde ettiği başarıda BTÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencilerinin oluşturduğu Agora Topluluğunun da önemli bir payı olduğunu belirtti. Takıma, topluluk üyesi öğrencilerin, topluluk danışmanı Arş. Gör. Ender Şen’in ve Topluluk Başkanı Hülya Bengisu Ayten’in büyük katkı verdiklerini bildirdi. Rektör Prof. Dr. Arif Karademir’e ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Beyhan Bayhan’a verdikleri destek nedeni ile müteşekkir olduklarını dile getiren. Dr. Öğr. Üyesi Kocakaplan, takıma sponsor olan Lego Statik Müh. Mim. Dan. İnş. Firması çalışanlarına ve firma sahibi Mahmut Sindiraç’a teşekkür etti.


Bursa Teknik Üniversitesi’ni temsil eden Team Krabs’ın 5. olarak tamamladığı De&Co yarışmasında İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nden Team Optimum birinci oldu. Yarışmayı Romanya Technical University’den Gheorghe Asachi Lasi Team Halfmoon,ikinci ve Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden Team Hemsea ise üçüncülüğü elde etti.


 


Başarılı Takıma Bir Ödül de BTÜ’den


BTÜ Team Krabs’ın üyeleri bu önemli yarışmanın finallerinde katılma başarısı göstermeleri nedeni ile BTÜ yönetimi tarafından da “Başarı Belgesi” ile ödüllendirildi. Rektörlük toplantı salonunda gerçekleşen ödül verme töreninde takım üyeleri ve topluluk danışmanı  öğretim üyeleri hazır bulundu.


Takım üyeleri ve danışmanları “Başarı Belgelerini” Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Beyhan Bayhan’ın elinden aldı. Prof. Dr. Bayhan, BTÜ Team Krabs’ın hazırlık ve imalat süreci nedeniyle uzun soluklu bir yarış olan Design & Construct Uluslararası Öğrenci Çelik Köprü Yarışmasında gösterdiği başarılı performansın örnek olacak nitelikte olduğunu kaydederek emeği geçen herkese teşekkür etti.

22 Haziran 2022
Bursa Teknik Üniversitesi sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitesinde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır.
close