Hedef; Proje Bazlı İşbirliği
Yazı Fontu

Uludağ Enerji Genel Müdürü Uğur Can Yoldaş ve Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. (UEDAŞ) Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı Bursa Teknik Üniversitesi’ne (BTÜ) misafir oldu.

 

Her iki profesyonel yönetici BTÜ Kariyer Gelişimi Uygulama ve Araştırma Merkezinin düzenlediği, Meslek Söyleşilerinde konuşmalarını gerçekleştirmek üzere geldikleri BTÜ Mimar Sinan Yerleşkesinde BTÜ yönetimi ve akademisyenlerinin yer aldığı bir toplantıya da katıldı. Rektörlük Toplantı Salonunda Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Beyhan Bayhan ve Prof. Dr. Ayşe Bedeloğlu’nun yönetiminde gerçekleşen toplantıda Bursa Teknoloji Transfer Ofisi (BursaTTO) Müdür Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Ali Hüsnü Bademlioğlu, Öğr. Gör. Fatma Saime Erdönmez ile birlikte Öğr. Gör. Atike Köken, Kariyer Gelişimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Gürsu Tekdemir, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hakan Gürkan, öğretim üyeleri Prof. Dr. Musa Aydın, Doç. Dr. Gökay Bayrak ve Dr. Öğr. Üyesi Ayetül Gelen hazır bulundu.

 

Üniversite ve sektör arasındaki iş birliğinin konu edildiği toplantıda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Beyhan Bayhan, sektörde başarılı çalışmalar yürüten her iki firmaya da üniversite olarak destek vermeye hazır olduklarını kaydetti. Yapılacak işbirliğinde özellikle, proje bazlı çalışmaların hedeflenmesinin isabetli olacağını düşündüğünü de sözlerine ekledi. Prof. Dr. Bayhan, TÜBİTAK tarafından desteklenen araştırma odaklı projeler sayesinde önemli çıktıların elde edileceğini ifade etti. Bu projeler ile birlikte yürütülecek çalışmaların Avrupa Birliği’nin (AB) fon aktarımı sağladığı projelerin hazırlanmasına evrilmesinin de paydaş kurumlar arasında önemli sinerji yaratacağını vurgulayarak sözlerini sona erdirdi.


Uludağ Enerji Genel Müdürü Uğur Can Yoldaş ise kurum olarak uygulamada oldukları AB projelerinin bulunduğunun altını çizerek bu tür projelerin sayısının BTÜ’lü akademisyenlerin katkıları ile artırmayı hedeflediklerini söyledi. Ayrıca kurumlar arasında yapılacak olan protokol vasıtası ile belli bir sayıda BTÜ’lü öğrencinin zorunlu yaz stajlarını kurumlarında yapabilmelerine olanak sağlayacaklarını bildirdi. Genel Müdür Yoldaş sözlerinin sonunda Bursa Teknik Üniversitesi tarafından uygulanan İşletmede Mesleki Eğitim Programının (İMEP) öğrencilerin mesleki gelişimlerini hızlandıracak bir uygulama olduğuna değindi. Bu uygulama ile zorunlu yaz stajlarının yanı sıra en az bir dönem aday mühendis olarak işletmedeki süreçlerde yer alacak öğrencilerin deneyim sahibi olacaklarını ifade etti. İMEP projesi ile ilgili prosedürü en kısa zamanda tamamlayarak kurumlarında, İMEP kapsamındaki BTÜ’lü mühendis adayları ile birlikte görev yapacaklarını kaydetti.

21 Haziran 2022
Bursa Teknik Üniversitesi sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitesinde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır.
close