Enerji Sektöründe Kariyer Fırsatları
Yazı Fontu


Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Kariyer Gelişimi Uygulama ve Araştırma Merkezi katkılarıyla düzenlenen meslek söyleşileri dizininde bu hafta Uludağ Enerji Genel Müdürü Uğur Can Yoldaş ve UEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı öğrencilerle bir araya geldi.


Enerji alanında çalışacak olan mühendis adaylarına seslenen UEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, “Bu mesleği kendi isteğinizle seçmiş olmanız çok önemli. Elektrik-Elektronik Mühendisliği çok fazla disiplini içinde barındıran, sürekli öğrenmeyi ve titiz çalışmayı gerektiren bir alan. Dolayısıyla bu işe ve alana ilginiz yoksa işinize adapte olmanız zorlaşır” dedi.


İlk işine bir halı fabrikasında başladığını anlatan Danacı, “Üniversitede aldığınız teorik eğitimlerin iş yaşamında karşılığı yokmuş gibi görünse de bilgiler pratikte karşılık buldukça faydası olduğunu göreceksiniz. O nedenle mutlaka edindiğiniz bilgileri pratiğe dökmeniz ve fiziksel olarak uygulama kabiliyetinizi geliştirmeniz önemli. Çünkü çalıştığınız yerde aynı zamanda yönetici adayısınız. Pratiğe ne kadar hakim olur ve teknik ekibin yaptığı fiziksel iş ve işlemlerin üstesinden gelirseniz oradaki ekibi yönetebilme gücünü de edinmiş olursunuz” şeklinde konuştu.”


Elektrik-Elektronik Mühendisliğinin geleceği açık bir alan olduğunu da dile getiren Danacı, “Artık gündemde elektrikli araçlar, şarj istasyonları, yenilenebilir enerji kaynakları gibi tüm dünyayı ilgilendiren önemli konular var. Bu alanı seçtiğiniz için şanslısınız. Önünüz çok açık. Fakat bölüm mezun sayısı ve dolayısıyla rekabet artıyor. Stajlarınız sırasında mezun olmadan mutlaka hangi alanda çalışacağınıza karar verip o alanlarla ilgili özel eğitimler almanız ve uzmanlaşmanız sizi diğer mezunların önüne geçirecektir. Ve tabi ki yabancı dil bilmeniz elzem. Sürekli araştırma halinde olun. Gelişmeleri takip edin. İşinize hakim olursanız severek de yaparsınız” dedi.


Her öğrencinin mezun olmadan kariyer planını hazırlaması gerektiğini belirten Uludağ Enerji Genel Müdürü Uğur Can Yoldaş da adayların mezun olmadan ne yapmak istediklerine dair karar almalarının mezuniyet sonrası oluşabilecek sıkıntıları en aza indirgeyeceğini ifade etti. akademik bilgi ve donanımların yanı sıra öğrencilere sözel yeteneklerini geliştirmeleri tavsiyesinde bulunan Yoldaş, “Çalıştığınız yerde sadece bir mühendis değilsiniz. Etrafınızdaki insanlarla doğru ve etkili iletişim kurmanız sağlıklı bir iş ortamı oluşturmak ve doğru network oluşturmanız açısından önemli” ifadelerini kullandı.

21 Haziran 2022
Bursa Teknik Üniversitesi sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitesinde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır.
close