BTÜ'nün Konukları: ASELSAN, HAVELSAN ve NUMEYS
Yazı Fontu

Bursa Teknik Üniversitesi’nin (BTÜ) her biri birbirinden başarılı ve sayıları 60’ı aşan öğrenci topluluklarından biri olan Uzay Havacılık ve Savunma Sanayi Topluğunca organize edilen, 5. BTÜ Havacılık ve Savunma Günleri'ne ASELSAN, HAVELSAN ve NUMEYS konuk oldu.


BTÜ Yıldırım Beyazid Yerleşkesinde üç gün süren organizasyonun son gününde ASELSAN Strateji Yönetimi Direktörü Sami Duman, HAVELSAN Eğt. Hiz. ve EDL Gn. Müdürü Oktay Tuncer ve NUMEYS Kurumsal Müşteri Yöneticisi Çağatay Abay sunumlarını gerçekleştirdi.


ASELSAN Strateji Yönetimi Direktörü Sami Duman, “Türkiye’nin Güven Veren Teknoloji Şirketi ASELSAN” isimli bir sunum yaptı. Duman, Milletimizin ASELSAN’ı olarak tanımladığı şirketin en büyük hedefinin teknoloji alanında Türkiye’nin dışa bağımlılığını en aza indirmek olduğunu aktardı. Direktör Duman, sunumunda ASELSAN ürünleri hakkında bilgi verirken, yüksek teknoloji gerektiren radar sistemleri konusunda dünya şirketlerinin önüne geçen ASELSAN’ın, bu alanda lider konumunda yer aldığını kaydetti.


Savunma sanayinin büyük bir istihdam alanı olduğunu dillendiren Strateji Yönetimi Direktörü Sami Duman, ASELSAN’da 10.000’e yakın çalışanın olduğunu belirtti. Şirketin, ülkede bir ekosistem oluşturarak teknoloji alanındaki gelişmelere katkı sunduğunu da vurguladı. Genç mühendis adayları olan BTÜ öğrencilerine, ülkenin yetişmiş elemanları olarak,  dış ülkelere göç etmeyi hedeflemek yerine, Türkiye’de kalmalarını ve ülkeye hizmet etmelerini öğütledi. Duman, bunun kutsi bir görev olarak görülmesinin gerekli olduğuna dikkat çekti.


5. BTÜ Havacılık ve Savunma Günleri'22 organizasyonuna HAVELSAN’ı temsilen katılan Eğt. Hiz. ve EDL Gn. Müdürü Oktay Tuncer, şirketin Türk Silahlı Kuvvetlerinin barış ve savaş dönemlerinde var olan ihtiyaçları gidermek üzere üretim gerçekleştirdiklerini söyledi. Şirketin bu önemli görevi gerçekleştirmek amacıyla 40 yıl önce kurulduğunu aktardı. Kurumsal olarak, savunma sanayii alanında küresel pazarda yer aldıklarını ve önemli miktarda ihracat gerçekleştirdiklerini kaydetti.


Savunma sektörünün ülkelere fayda üretiminin çok boyutlu olduğunu ifade eden Gn. Müdür Oktay Tuncer, bunların en başında ülkelerin kendi politikalarını uluslararası alanda uygulamaları konusundaki katkısının geldiğini ifade etti. Tuncer, bu katkının son derece önemli olduğunu vurgulayarak, bu gün Türk savunma sanayiinin Türkiye’ye dünyada kazandırdığı itibarın, ülke politikalarının çeşitli alanlarda ve farklı coğrafyalarda uygulayabilmesine olanak verdiğine dikkat çekti.


Konuşmasının son bölümünde HAVELSAN’ın faaliyet alanları hakkında katılımcılara bilgi veren Oktay Tuncer yazılımdan, üretime savunma sanayiinin her alanında faaliyet gösterdiklerini aktardı. Firmanın ürünlerini NATO dâhil pek çok ülkenin ordularına pazarlandığını kaydederken, bu ürünlerin kara, hava ve deniz kuvvetlerine olağan üstü destek sağlayan ürünler olduğunu dile getirerek, sunumunu bitirdi.


Etkinliklerde en son sunumu gerçekleştiren NUMEYS Kurumsal Müşteri Yöneticisi Çağatay Abay oldu. Abay, şirket olarak savunma sanayine ürün tasarımı aşamasında vakit kazandırarak ve pek çok alanda tasarruf etme yolunu açtıklarını söyledi. Simülasyon alanında sonsuz destek ve çözüm üreterek teknoloji üreten firmalara partner olduklarını aktardı. NUMEYS simülasyonları sayesinde, mühendislere ürünlerin gerçek dünyada nasıl çalışacağını veya çalışmayacağını keşfetme ve tahmin etme yeteneklerini desteklediğini söyleyerek konuşmasını sonlandırdı.

15 Mayıs 2022
Bursa Teknik Üniversitesi sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitesinde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır.
close