MİLDEN Dizayn Proje Ofisine Ziyaret
Yazı Fontu


Türkiye, jeopolitik konumu gereği çevresinde çatışma, savaş ve anlaşmazlıkların eskiden beri süregeldiği bir ülke. İşte bu nedenle uzmanlar tarafından Türk Silahlı Kuvvetlerinin sürekli olarak geliştirmesinin ve modernize edilmesinin gerekli olduğuna işaret ediyor.  


Özellikle Doğu Akdeniz’de var olan gerilim, Karadeniz’de gerilim boyutunu aşarak savaş boyutuna erişmiş bir anlaşmazlık ve Ege Denizinde sürekli huzursuzluk yaratan Yunanistan gibi pek çok neden, Türk Deniz Kuvvetleri'nin daha da güçlendirilmesini zorunlu hale getirdi. 


Türkiye, savunma sanayii aracılığı ile bulunduğu çevrede caydırıcılığını arttırmak ve Türk Deniz Kuvvetlerini güçlendirmek için pek çok projeyi hayata geçirdi. İşte bu projelerin önemli kısmının gerçekleştirildiği ve Türk savunma sanayisinin kritik parçası olan Gölcük Tersanesi Komutanlığı, Bursa Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri tarafından ziyaret edildi. BTÜ’lü öğretim üyelerinin Gölcük Tersane Komutanlığı içerisinde yaptıkları kısa gezinin en önemli durağı Milli Denizaltı (MİLDEN) Dizayn Proje Ofisi Müdürlüğü oldu.


BTÜ Denizcilik Fakültesi Dekan Yardımcısı, Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Erinç Dobrucalı, Dr. Öğr. Üyesi Naz Yılmaz ve Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Özsarı’nın yer aldığı ziyaretin çok verimli geçtiği bildirildi. Gerçekleştirdikleri Gölcük Tersanesi Komutanlığı ve Milli Denizaltı (MİLDEN) Dizayn Proje Ofisi Müdürlüğü ziyaretinin sonunda Doç. Dr. Erinç Dobrucalı bir açıklama yaptı. Doç. Dr. Dobrucalı, kendi denizaltılarımızı dizayn etmeyi hedefleyen MİLDEN projesinin Türk Deniz Kuvvetleri'nin geleceğini şekillendireceğine inandığını kaydettiği açıklamasında şunları söyledi: “ Ülkemiz savunma sanayinin yüz akı tersanelerinden biri olan Gölcük Tersanesi Komutanlığına, BTÜ’lü akademisyenler olarak bir ziyaret gerçekleştirdik. Ziyaretimizin önemli bir bölümünü de Milli Denizaltı (MİLDEN) Dizayn Ofisi Müdürlüğü’ne ayırdık. Burada, başarı ile yürütülen MİLDEN projesine tarafımızdan katkı sunulabilecek alanlar ve öğretim üyelerimizin akademik çalışmaları hakkında proje yetkilileri ile karşılıklı olarak görüştük. Temaslarımız sırasında, inşası devam eden 214 sınıfı Denizaltının inşa faaliyetlerini öğretim üyesi arkadaşlarımla beraber yerinde inceleme fırsatı bulduk. Yaptığımız görüş alışverişi sırasında da karşılıklı işbirliği konularını değerlendirdik. Türk savunma sanayisi bünyesinde ve Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığına milli imkânlarla dizayn edilmiş denizaltıların kazandırılması amacıyla Milli Denizaltı (MİLDEN) Projesine BTÜ olarak katkı vermeye her daim hazırız”.

13 Mayıs 2022
Bursa Teknik Üniversitesi sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitesinde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır.
close