Gıda Mühendisliği Öğrencilerine Burs Desteği
Yazı Fontu

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) ve Kayra Yemek Firması arasında eğitim bursu iş birliği protokolü gerçekleştirildi.


BTÜ Rektörlük makamında gerçekleştirilen protokol töreninde Kayra Yemek Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Kurdal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Beyhan Bayhan, BURSATTO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Cihan Kaboğlu, MDBF Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ömer Faruk Efe ve Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Rasim Alper Oral hazır bulundu.


Öğrencilere yapılan burs ve benzeri desteklerin nitelikli insan kaynağının sektöre kazandırılması yönüyle anlamlı olduğunu ifade eden BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, “Teknolojinin hızla geliştiği ve gıda üretim, işleme, koruma tekniklerinin de bu doğrultu da değiştiği düşünüldüğünde gıda mühendisliği alanında güncel bilgi ve uygulamalara hâkim nitelikli iş gücünün önemi daha da artmakta. Özel sektördeki hacimsel büyümeyle birlikte gıda güvenirliği ve güvencesinin öneminin artması gıda mühendisi istihdamını zorunlu kılmakta. Bu anlamda alanında yetkin gıda mühendislerinin sektöre kazandırılması adına katkı sağlayan Kayra Yemek Yönetimine teşekkür ediyoruz” dedi.


Yemek ve catering sektörünün önde gelen firmalarından Kayra Yemek Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Kurdal da, “Başarılı şekilde eğitimine devam eden gıda mühendisliği öğrencilerine burs imkânı sağlamanın yanında bu protokol Bursa Teknik Üniversitesi ile ortak iş birlikleri geliştirebilmemiz açısından önemli. Bilindiği üzere fabrikalarımızda yapay zekâya dayalı bir takip sistemi kullanmaya başladık. Bu sitemlerin daha da geliştirilmesi adına ortak Ar-Ge ve iş birliklerinin geliştirilmesini önemsiyoruz.” diye konuştu.


İmzalanan protokol kapsamında gıda mühendisliği bölümüne ilk 3’te yerleşen ve gerekli şartları sağlayan öğrencilere burs desteği sağlanacak.

17 Mart 2022
Bursa Teknik Üniversitesi sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitesinde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır.
close