BTÜ ile 2440. Bölge Federasyonu Rotary Kulüpleri ve Bursa Yelken Kulübü Arasında Eğitim İş Birliği Protokolü
Yazı Fontu

Bursa Teknik Üniversitesi ile 2440. Bölge Federasyonu Rotary Kulüpleri ve Bursa Yelken Kulübü arasında Eğitim İş Birliği Protokolü imzalandı. 8 Şubatta Rektörlük Toplantı Salonunda imzalanan eğitim işbirliği protokolüne Rektör Prof. Dr. Arif Karademir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Beyhan Bayhan, BTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sinan Uyanık ve Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Erinç Dobrucalı ile Doç. Dr. Gökçe Çiçek Ceyhun, 2440. Bölge Federasyon Başkanı Nedim Atilla, Bölge Marmara Denizi Komite Başkanı Faik Kartal, Bölge Kurumsal İletişim Komitesi Başkanı Adnan Sözeri, Heykel Rotary Kulübü Başkanı Mevlüde Sezer,  Tophane Rotary Kulübü Başkanı Erdoğan Nadir, Muradiye Rotary Kulübü Başkanı Can Köksal, Bademli Rotary Kulübü Başkanı Gülşah Büyükarda, Uludağ Rotary Kulübü Başkanı Hasan Yesilkaya ve Bursa Yelken Kulübü Başkanı Haluk Turşucular katıldı.

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) ile 2440. Bölge Federasyonu Rotary Kulüpleri ve Bursa Yelken Kulübü arasında imzalanan Eğitim İş Birliği protokolü ile kurumlar arasında eğitim, öğretim ve uygulama alanlarında ortak çalışmalar sağlanacak. Ayrıca imzalanan protokol ile birlikte BTÜ öğrencileri için çeşitli eğitim programları uygulanarak üniversite sivil toplum örgütleri işbirliğine katkı sağlanmış olacak. İmzalanan işbirliği protokolünün iki kurum arasında önemli katkılar sağlayacağını ifade eden Rektör Prof. Dr. Arif Karademir, protokol ile birlikte BTÜ Denizcilik Fakültesi öğrencilerinin kişisel gelişim ve becerilerinin arttırılarak iş dünyasına ve hayata daha hazır hale getirileceğine vurgu yaptı. İmzalanan eğitim iş birliği protokolü ile Bölge Rotary Kulüpleri bünyesinde bulunan kulüplerin BTÜ öğrencilerinin ihtiyaç duyduğu eğitim ve danışmanlık faaliyetlerini de vereceğine değinen Karademir, BTÜ’nün teknik ve akademik bilgi birikimi ve tecrübelerinin de kurumlar arasında aktarılacağını ifade etti.

Ortak Eğitim Programlarına İmza Atılacak

İmzalanan protokol ile birlikte Bölge Rotary Kulüpleri ve Bursa Yelken Kulübünün katkılarıyla, BTÜ Denizcilik Fakültesi öğrencilerine yönelik alanlarda ortak eğitim programları oluşturulacak. Temel Denizcilik Eğitimi, Yat ve Yelken Kullanımı, Liderlik ve Kariyer Planlama alanlarında eğitimlerin verileceği protokol kapsamında denizcilik sektörüne yönelik teknik eğitimler de sağlanacak .

Protokol dâhilinde yat ve yelken kullanımı eğitimlerinin yanı sıra  gemicilik terimleri, tekne ekipmanlarının tanıtılması, navigasyon (seyir) ve teknikleri, harita uygulamaları, temel motor bilgisi ve motor bakım eğitimi, denizde çatışmayı önleme kuralları eğitimi, özel günlerde (29 Ekim, 30 Ağustos gibi) denizde düzenlenen kutlama faaliyetlerine katılım eğitimleri de düzenlenebilecek. Ayrıca, BTÜ ve Rotary kulüplerinin belirleyeceği Marmara denizi ile ilgili olarak denizcilik sektörüne yönelik teknik eğitimler ve tersane ziyaretlerinin organizasyonları da düzenlenecek.

10 Şubat 2022
Bursa Teknik Üniversitesi sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitesinde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır.
close