BTÜ'lü Akademisyen Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde İlk 30’da
Yazı Fontu

Stanford Üniversitesi’nin her yıl gerçekleştirdiği dünyanın en etkili bilim insanları listesinde Türkiye’den 1.150 bilim insanı yer alırken, BTÜ İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şeref Doğuşcan AKBAŞ, İnşaat Mühendisliği alanında Dünyanın en etkili 30. Bilim İnsanı oldu.

Stanford Üniversitesi’nden bilim insanlarının her yıl gerçekleştirdiği dünyanın en etkili bilim insanlarının sıralandığı son liste geçtiğimiz günlerde bilimsel, teknik ve tıbbi içerik konusunda uzmanlaşmış Hollanda merkezli yayıncılık şirketi olan Elsevier tarafından yayımlandı.

Sıralama, “kariyer boyu etki” ve “yıllık etki” olarak iki kategoride listelendi. Listenin oluşturulmasında; nitelikli yayın sayısı, yayınların yer aldığı derginin etkisi, patent sayısı, yapılan atıf sayısı, h-indeks, hm-indeks, makale sayısı, atıf alan makale sayısı ve yayımlandığı derginin etkisi gibi uluslararası ölçütler kullanıldı.

Bilim insanlarına ait 2020 yılı yayınlarının bu kriterlere göre sıralandığı listede, “yıllık etki” kategorisinde toplam 190 bin 63 bilim insanı değerlendirildi. Dünyanın en etkili bilim insanlarının sıralandığı listeye Türkiye’den 1.150 bilim insanı dahil olurken, BTÜ sıralamada önemli bir başarı elde etti. Dünyanın en etkili bilim insanı listesinde BTÜ'den alan sıralamasına göre, BTÜ İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şeref Doğuşcan AKBAŞ, İnşaat Mühendisliği alanında Dünyanın en etkili 30. Bilim İnsanı oldu.

Elsevier tarafından yayımlanan listelere erişim için tıklayınız.

 

03 Kasım 2021
Bursa Teknik Üniversitesi sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitesinde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır.
close