BTÜ’de Gıda Mühendisleri Tanışma Etkinliğinde Kaynaşma Heyecanı
Yazı Fontu

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Gıda Mühendisliği BTÜ Öğrenci Temsilciliği tarafından TMMOB Gıda Mühendisleri Odası desteğiyle Gıda Mühendisliği tanışma etkinliği düzenlendi.

Gıda Mühendisliği bölümü öğrencilerinin tanışması ve kaynaşması için düzenlenen etkinlikte konuşan BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, “Öğrencilik okulda alınan dersler, laboratuvarda yapılan uygulama ve stajlardan ibaret değil. Bulunduğunuz şehrin hayatı, yaşanılan ortamlar, arkadaş çevreniz, kurduğunuz bağlantılar ve edindiğiniz tecrübeler eğitiminizi tamamlayan süreçler. Meslek Odaları da bu süreçte üniversite olarak bizim en çok temas ettiğimiz yapılardan. Öğrencilerimize staj ve burs olanaklarının sağlanması, sosyal veya akademik organizasyonların düzenlenmesi, ulusal veya uluslararası programların teşviki ve benzeri çalışmalar için fikir birliğinin oluşturulması, müfredatın geliştirilmesi gibi tüm konularda meslek odalarıyla kurulan iletişim önemli. Bu anlamda katkılarını kayıtsız şartsız sunan TBMMOB Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Serkan Durmuş nezdinde bu organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Gelecek yıllarda sahada çalışacak yaklaşık 350 Gıda Mühendisini yetiştirecek olmanın sorumluluğunu taşıdıklarını belirten BTÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Gökhan Gece, özellikle ciddi sağlık tehlikelerine yol açan uygulamaların önlenmesinde Gıda Güvenliğinin önem arz ettiği günümüzde, alanında uzman ve nitelikli mühendisler yetiştirmenin toplumsal etki anlamında önemli olduğunu aktardı.

Bölüm hakkında kısaca bilgi veren Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Rasim Alper Oral genç ve dinamik bir kadroya sahip Gıda Mühendisliği bölümünde öğrencilerin başarılı ve sağlıklı bir şekilde eğitimlerini tamamlamasında bölüm akademisyenlerinin çözüm odaklı ve destekleyici olacağının altını çizdi.

Etkinlik kapsamında konuşma yapan TMMOB Gıda Mühendisliği Bursa Şubesi Başkanı Serkan Durmuş, “Gıda Mühendisliği bölümünü tercih edip eğitimine başlayan sizler şu andan itibaren bizim meslektaşımızsınız. Kişisel gelişiminiz, mesleki deneyimleriniz ve kariyerinizin her safhasında birlikte olacağız. İhtiyacınız olan en önemli unsur günün koşul ve şartlarına uygun eğitim almanız ve kendinizi geliştirmeniz. Bu süreçte oda olarak gelişiminize katkı sağlayacak her türlü desteği sağlamak için buradayız.” dedi.

Konuşmaların ardından Gıda Mühendisliği BTÜ Öğrenci Temsilciliği tarafından temsilcilik faaliyetleri hakkında bilgilendirme sunumu gerçekleştirilmesinin ardından canlı müzik etkinliği gerçekleştirildi.

26 Ekim 2021
Bursa Teknik Üniversitesi sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitesinde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır.
close