Knovel Engineering Yarışmasında Kimya Mühendisliği Bölümü Öğrencilerinin Başarısı!
Yazı Fontu

Knovel Engineering Challenge Yarışmasında Kimya Mühendisliği Bölümü Öğrencilerinin Başarısı!

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Kimya Mühendisliği Bölümü öğrencileri Knovel Engineering Challenge Yarışmasında mühendislik bilgileriyle göz doldurdu.

BTÜ Kimya Mühendisliği bölümü öğrencileri Bilge Öztürk, Zeynep Altun, Nur Almousa ve Alaa Abdulkarım'den oluşan ve "from knoVel to knoWell" takım adı ile Elsevier tarafından üniversitelerin mühendislik fakülteleri arasında düzenlenen iki aşamalı bir proje yarışması olan   Knovel Engineering Challenge'a katılan ekip, Elseiver tarafından hazırlanan mühendislik sorularına kısa sürede ve doğru yanıtlar vererek ikinci aşamaya geçmeye hak kazandı. Kendi mühendislik bilgilerini Elseiver'in mühendislik çözümü olan Knovel ile harmanlayarak yöneltilen sorulara doğru yanıtlar veren "from knoVel to knoWell" takımı bu performansla ilk 30 takım içerisine girmeyi başardı. Yarışmada danışmanlıklarını yürüten Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Derya Ünlü, öğrencilerin yarışma için büyük çaba ve istek gösterdiklerini belirterek, "Elseiver tarafından kendilerine yönetilen soruların çözümü için 4 gün süre tanınmasına rağmen, yaptıkları araştırmalar ve kullandıkları Knovel erişimi ile soruların çözümünü bir günde tamamlayarak yarışmada ikinci aşamaya geçmeye hak kazanan öğrencilerimizi kutluyorum. Doğru cevabın yanında kullanılan sürenin de önem arz ettiği bu yarışmada üstelik sorulara İngilizce yanıtlar hazırlayarak başarı göstermeleri oldukça gurur verici. Bursa Teknik Üniversitesi öğrencilerimizin her alanda başarılarını görmek bizleri gururlandırıyor. Gençlerimiz üniversitemizin adını bu tarz başarılarla daha çok duyuracakladır. Öğrencilerimizi kutluyorum, ikinci aşamada başarılar diliyorum." ifadelerinde bulundu.

Yarışmanın ikinci aşamasına geçmeyi başaran ekip aynı zamanda Elsevier tarafından Knovel erişimi ve ürün bilgisi eğitimi almaya da hak kazandı.

20 Mayıs 2021
Bursa Teknik Üniversitesi sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitesinde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır.
close